Топ 10 елегантни мъжки часовници част 1

Публикувано от admin 02/02/2017 0 Коментар(и)

 

Екипът на Lise.BG прави списък с най-добрите 10 елегантни мъжки часовници. В живота обикновенно избягваме усложненията, същото и при избора на елегантен часовник, колкото по-малко усложнения има, толкова по-добре, семплият циферблат е един от вечните качествата на елегантния мъжки часовник.Фокусът теоретично трябва да бъде върху същината на един часовник.  Времето в минути и часове. Едни от най-добрите примери,които ще разгледаме дори избягват секундарника.

 

Един добър елегантен мъжки часовник трябва да бъде достатъчно дискретен, за да не отвлича вниманието от облеклото и за предпочитане е кожената каишка да отговяра на колана и обувките. Дебелината на корпуса е другото качество на класическия часовник, трябва да бъде тънък, за да може лесно да се плъзва по маншета на ризата и да придава изтънчен вид.

 

Елегантният мъжки часовник изработен от неръждаема стомана (Stainless Steel) е добър избор, носейки един такъв ви дава възможност да сложите гривна от благороден метал, която да предаде допълнително класа. Прецизният механичен часовник е страхотен избор, това ще увеличи стойността на часовника и може да се предава от поколение на поколение.

Cartier Tank

 

Създаден през 1917 и за пръв път пуснат на пазара през 1922, Cartier Tank е икона на елегантните часовници от самото му създаване и е многобройно имитиран. Легендата разказва, че дизайна на часовника е вдъхновен от въздушните снимки на танковете Renault FT-17, когато Луи Картие ги вижда в ежедневния си вестник. Първият произведен часовник е подарък за генерал Джон Пършинг като знак на признателност за помощта му в края на Първата световна война.

 

Преди Cartier Tank, повечето ръчни часовници са били модифицирани версии на джобни часовници, този модел е първият измислен за комфорт и стил.

 

Един от най-трайно популярните дизайни, популярността му в не малка степен се дължи на неговия видимо изискан стил - арт деко естетически, нещо което присъства във всичките му 250 моделни варианта.

 

С течение на времето, този класически часовник краси китките на много известни личности включително актьори,политици и кралски особи. Джон Кенеди е носил този часовник, през по-голямата част на мандата си и Кари Грант, актьор известен с елегантността си на обличане, избира този часовник, което също казва нещо за дизайна му.

 

В момента е предложен в пет модела: Френски, Американски, Английски, солови и Луи Картие. Ултра-тънъкият модел на Луи Картие показва тяхната голяма проява на майсторска изработка. Първоначално излиза през 1922 г., сега се предлага с кварцов, автоматичен и ръчен механизъм. Цените започват малко под 2000$ за кварцовия механизъм.

Chopard L.U.C XP

 

Моделът L.U.C. XP от Chopard печели голямата награда  в Grand Prix d’Horlogerie de Geneve в категорията „ултра-тънки часовници”, когато той стартира през 2006 г. Дебелината на корпуса е много тънка 6.8 мм и се захранва от само 3 мм автоматичен механизъм Chopard L.U.C.

 

Механизмът на LUC XP е калибър L.U.C 96.17-L, проява красива смесица от Cotes de Genève ( това е чудесно декориран механизъм ) и кръгови дюзи. Слагат в механизма допълнително захранване Twin Technology Chopard, където два закачени барела довеждат мощност от 65 часа – около 50% повече, отколкото по-принцип. Забележителното е когато смятате и тънкостта на механизма.

 

Красив, неподвластен на времето дизайн, часовника има черен циферблат с лек блясък към него, добавяйки по-голямо чувство на непрозрачност и богаство и добри размерни пропорции на арабските числа в бяло злато, които са тип Dauphine. 39.5 мм е широк, модерен елегантен мъжки часовник, може да се носи от различни костюми за официални или по-малко официални поводи. Цената му започва от 15 000$.

 

Girard-Perregaux Vintage 1945

 

Girard-Perregaux е един от най-малко известните швейцарски производители на часовници. Въпреки това, тяхната история разкрива някои интересни модели като първия с високо-честотен механизъм през 1957. Именно тяхното минало е в основата на Vintage 1945 модела, който стартира през 1995 г. и е в почит към оригиналния арт модел и сега един от иконите на марката.

 

Взимайки оригиналния дизайн като вдъхновение, актуалиризаният модел споделя много от неговите характеристики включително егрономичния извит корпус, но сега в по-голям модерен размер, което прави часовника приятно съчетан от класически и съвременен тип. Профилът на корпуса е обновен през 2009 г., да му се предаде лека сферична форма и дискретно да интегрира коронката в корпуса. Циферблата разполага с двойни прави и е украсен с елегантни стрелки от тип Dauphine и има помощен циферблат за секунди.

 

Предлага се в розово злато и стомана, Vintage 1945 е хубав пример за класически Арт часовник, който улавя характерния стил и външния вид на ерата и едновременно показва визия на миналото, докато все още е съвременен. Версията в розово злато на снимката се предлага за около 20 000$.

Grand Seiko

 

Високият клас часовник Grand Seiko, в продължение на десетилетия беше наличен само в Япония. За пръв път започнаха да пращат някои модели в чужбина през 2010 г. Създаден с най-високите стандарти от най-квалифицираните часовникари в Seiko, тази серия има богата история от постижения.

 

Seiko дълго време се е занимавал в прецизността на часовниците си и са провеждали дори по-строги тестове, отколкото Swiss COSC Chronometer certification. Този модел използва Hi-Beat механизъм и точността е фокусна точка на този часовник, а не визията му.

 

През 1968 г. пускат пътвия си Hi-Beat механизъм, Seiko e имал достатъчно време да усъвършенства този тип механизъм до перфектен. Моделът SBGH022 разполага с механизъм от 36 000 bph (удари в час ) и като резултат – висока степен на точност. Изпълнението на великите японски майстори и инжинерна виртуозност, води до превъзходното ниво на детайлите комбинирано с производителност. Носейки го този часовник няма да го забелязват – освен сериозните любители на часовници, носи се за свое собствено удоволствие. Той е 40.2 мм в диаметър, 13 мм дебел, корпусът му е от розово злато и има механизъм от 37 скъпоценни камъка с мощност 55 часа. Този модел SBGH022 се продава за около 22 000$ в злато.

Jaeger-LeCoultre Master Control

 

Вдъхновен от техните класически модели от 1950 г. и наименован след безплощадни серии от тестове, моделът е представен през 1992 г. Въпреки носталгичното наследство на модела, той представя иновация в областта на часовниците. Желаейки да надхвърли стандартите на дена, Jaeger-LeCoultre измисля шестседмична серия от тестове, наречена “1000 Hours Control” ( 1000 часа контрол ). Само след преминаването на тези строги тестове, часовника се подписва от майстор-инспектор във вътрешната част на корпуса и получава златен печат с индивидуалния номер на теста.

 

Сребрист циферблат включвайки цифрите на главните часове на три от четирите посоки на часовника, стрелки тип Dauphine, показвайки часовете и минутите и стрелка за секундите тип палка. Под 39 милиметровият корпус се намира автоматичният механизъм с калибър 899 характеризира се с резерв на мощност от 43 часа и използва нови технологии като керамични лагери и 22 карата златен ротор, които се виждат от задния сапфирен корпус на часовника. Master Control е класически часовник, който символизира голяма стойност и е подходящ за полу-формални или случайни събития. Цените на версията от неръждаема стомана започват от 4000$.

 

Коментирай